Horia Virlan – Bucatele noastre.Cartea cu preparate mai mult sau mai putin romanesti.

Horia Virlan – Bucatele noastre.Cartea cu preparate mai mult sau mai putin romanesti.
CUMPARA ACUM CU DOAR   53.75 RON  ( + 8 Ron TAXE POSTALE )





Aceasta carte conţine reţete ale unor preparate care au fost culese de autor în călătoriile prin ţară, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau “furate” de la câte o gospodină pricepută, dar toate au fost testate de autor în bucătărie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificări în ceea ce priveşte componenţa ingredientelor şi a tehnicilor culinare.
Ingredientele şi condimentele sunt cele comune, pe care le găsim în orice magazin, super market sau piaţă. Autorul nu a dorit să împopoţonez reţete gătite de mamele şi bunicile noastre cu ingrediente “fancy”, doar din
dorinţa de ale face cât mai interesante.



Cartea este impartita în patru mari capitole, fiecărui capitol revenindu-i câte un anotimp. în acest fel
vom înţelege şi de ce mâncărurile româneşti se deosebesc de cele ale unori ţări exotice. Noi avem
privilegiul să ne fi născut într-o ţară cu o climă temperat continetală, ce are specifică împărţirea în patru
sezoane diferite în ceea ce ce priveşte temperatura şi nivelul precipitaţiilor. Acest fapt a dus la cultivarea
legumelor şi fructelor ce rodesc doar în anumite perioade ale anului, aşa că bucătăria românească se
bazează pe sezonalitate, neavând fructe şi legume proaspete 12 luni pe an.
Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să sărbătorească într-un cadru familial anumite
evenimente, autorul a rezervat fiecărui sfârşit de capitol câte o pagină ce conţine câteva meniuri
complete, specifice sezonului respectiv, reţetele preparatelor fiind, bineînţeles, regăsite în capitolul cu
pricina.

3 comentarii:

  1. Maestre,va rog sa specificati daca aceasta carte este aceeasi pe care am cumparat-o in 2010;multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cumparat cartea si am iubit modul in care este conceputa...ma inspira!Va multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. As dori sa stiu cum e corect sa utilizam folia de aluminiu, cu partea luciasa sau cu partea mata spre alimente? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...