SECRETELE BUCATARIEI - OUALE



  Inainte de a fi sparte , ouale trebuie neaparat sa fie spalate de murdarii ( inlaturam microbii de pe coaja ).Spalam ouale si inainte de a le pune la fiert. Petele ramase pe coaja lor le stergem cu sare.
  Ouale  se pun toate o data in apa clocotita, cu o sita sau cu o lingura de spumuit, nu pe rand, deoarece nu se fierb egal.
  Ouale cu coaja crapata se fierb in apa sarata  ca sa nu iasa albusul. Daca apa clocoteste prea tare , albusul se intareste prea mult, iar galbenusul ramane prea moale. La un foc potrivit, albusul si galbenusul fierb la fel.
  Cand sunt mai multe oua amestecate, fierte si crude, le alegem invartindu-le pe masa. Cele crude se rotesc o data sau de doua ori si se opresc. Cele fierte se invartesc de mai multe ori si mai repede.
  Galbenusurile pentru prajituri se freaca cu zahar intr-un castron, la caldura.
  Albusurile , dimpotriva, se bat mai bine intr-un loc racoros.