PUI PE STICLA LA CUPTOR

pui-pe-sticla-la-cuptor-retete-cu-pui-usoare
Reteta PUI PE STICLA LA CUPTOR
Ingrediente pentru marinata pui :

- 3-4 catei usturoi
- piper macinat
- boia bulce
- boia iute
- 1 legatura patrunjel
- rozmarin
- delikat
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingura apa


Mod de preparare MARINATA PENTRU CARNEA DE PUI :
Se piseaza usturoiul intr-un mojar sau cu aparatul pentru pisat usturoi.
Patrunjelul se spala  si se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat cu patrunjelul, boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul si piperul. Pentru un pui de 1.0 -1.5 kg cantitatea de condimente necesara este cam de o lingurita rasa din boia dulce,boia iute,rozmarin si 2 lingurite de delikat .Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.

Ingrediente pentru PUI PE STICLA LA CUPTOR :

- un pui intreg 1.0 -1.5 kg
- 4-5 catei usturoi 
- 2-3  foi de dafin
- apa


Mod de preparare :
Puiul se spala si  se curata bine,  atat la exterior cat si la interior, apoi se sterge cu o carpa uscata si curata sau cu servetele.
Se unge puiul cu marinata pe toata suprafata si la interior, si apoi se lasa la frigider minim o ora pentru a se marina carnea.
Se umple cu apa rece o sticla (spalata si clatita foarte bine inainte) de jumatate de litru ( de sticla, nu de  plastic – cel mai indicat este o sticla de bere 0.5 l ), pe care se introduce puiul.
In tava de la cuptor sau alta tava putin adanca se adauga aproximativ jumatate de litru de apa, usturoiul taiat feliute si foile de dafin.
Sticla cu puiul, se pune in tava astfel pregatita si se introduce cu grija in cuptorul incalzit cu cel putin 10 minute inainte, unde trebuie sa stea aproximativ 2 ore.
Din cand in cand acesta trebuie stropit cu zeama din tava folosindu-te de o lingura.Odata rumenit , puiul se scoate si se poate servi .
Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.



Pofta buna !

-->

6 comentarii:

  1. chef . h. v.
    acesta reteta este din anii 80... cel putin asa stiu eu.... va multumim oricum ...Coup de chapeau! respect.gif

    RăspundețiȘtergere
  2. O rețetă foarte bună, așa că nu se schimbă nimic, chiar dacă este din nu știu care an, acest lucru nu contează, ci faptul că este foarte explicită și n-ai cum s-o greșești! Așadar, mii de mulțumiri ! REGARDS!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna reteta..multumiri

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta delicioasa,am preparat-o de mai multe ori,multumiri chef!

    RăspundețiȘtergere
  5. super gustos, o sa ramana reteta familiei. Sanatate va doresc domnule Horia Varlan

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...