Scorfano - Scorpionul Rosu


Scorfano-Scorpionul-Rosu-scorfano-fresco-retete-horia-virlan-retete-peste




Scorfano – Scorpionul Rosu

Carnea acestui peste este  foarte populara  şi este   folosita  în principal în diverse supe şi ciorbe de peşte . De exemplu carnea Scorpionului Rosu este un  ingredient obligatoriu pentru pregătirea unor feluri de mancare, cum ar fi supa de peşte de la Livorno sau bouillabaisse în Marsilia .

Scorpionul rosu

Traieste in mod natural în  Oceanul Atlantic la est de Insulele Britanice  , în Insulele Canare , în Insulele Azore şi Marea Mediterană .

Pestele  poate fi gasit in zonele  stâncoase sau de coral , de obicei la adâncimi ce depăşesc 20 m (până la peste 200 m) deşi pesti mai tineri pot fi întâlniti si în ape mai putin adanci.
Dimensiunile Scorpionului rosu pot varia intre 20 – 30 cm ,iar  la unele specii poate ajunge pana la 50 cm 



-->

Un comentariu:

  1. Scorpionul asta Rosu arata un pic speriator :-)

    chestii colorate asemanatoare / peste crud am mai vazut in bucataria japoneza...
    sau cele exotice, chinezeasca...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...