Salau Meuniere


salau-meuniere-salau-cu-legume-retete-horia-virlan

















Reteta FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE
Ingrediente pentru 4 portii :


- 2 buc file de salau ( 500 - 800 grame)
- 2 oua
- faina
- ulei pentru gatit
- sos meuniere


Mod de preparare FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE :
Fileurile de salau se spala si se curata de pielite si de eventualele oscioare ramase de la filetat, se lasa sa se scurga de apa, stergandu-le cu servete absorbante.
Se pune tigaia pe foc cu uleiul si se lasa pana acesta se incinge .
Ouale se bat ca pentru omleta si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune faina pe o farfurie intinsa.
Se ia fiecare bucata de peste, se tavaleste prin faina pe ambele parti, dupa care se repeta operatiunea si prin ouale batute si se pun in tigaie la prajit. Pestele se tine in ulei cate 5 minute pe fiecare parte pana se formeaza o crusta aurie.


Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou, se adauga garnitura si sosul meuniere ( vezi Reteta Sos Meuniere ).

Fileul de salau cu sos meuniere se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau cu legume la gratar.



-->

2 comentarii:

  1. nu prea ma omor dupa peste, imi place dar mananc rar, dar imi place cum a iesit reteta si sigur e foarte duna si gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...