Reteta FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE
Ingrediente pentru 4 portii :
- 2 buc file de
salau ( 500 - 800 grame)
- 2 oua
- faina
- ulei pentru
gatit
- sos meuniereMod de preparare FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE :
Fileurile de salau se spala si se curata de pielite si de eventualele oscioare ramase de la filetat, se lasa sa se scurga de apa, stergandu-le cu servete absorbante.
Se pune tigaia pe
foc cu uleiul si se lasa pana acesta se incinge .
Ouale se bat ca
pentru omleta si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune faina pe
o farfurie intinsa.
Se ia fiecare
bucata de peste, se tavaleste prin faina pe ambele parti, dupa care se repeta
operatiunea si prin ouale batute si se pun in tigaie la prajit. Pestele se tine
in ulei cate 5 minute pe fiecare parte pana se formeaza o crusta aurie.
Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou, se adauga garnitura si sosul meuniere ( vezi Reteta Sos Meuniere ).
Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou, se adauga garnitura si sosul meuniere ( vezi Reteta Sos Meuniere ).
Fileul de salau
cu sos meuniere se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau cu legume la
gratar.
-->