Sare de mare
Sarea de mare este o sare obținută prin evaporarea apei de
mare , este utilizată în bucătărie și produsele cosmetice.Este istoric numită sare
de golf, sare de dafin sau sare solară.
Clorură de sodiu
|
55.03%
|
Sodiu
|
30.59%
|
Sulfat
|
7.68%
|
Magneziu
|
3.68%
|
Calciu
|
1.18%
|
Potasiu
|
1.11%
|
Bicarbonat de
sodiu
|
0.41%
|
Bromură
|
0.19%
|
Borat
|
0.08%
|
Stronțiu
|
0.04%
|
Alte elemente
|
0.01%
|
În general, mai scumpă decât sarea de masă, este frecvent
utilizată în bucătărie.
Gurmanzii de multe ori cred că sarea de mare ar avea un gust
și o textură mai bună decât sarea de masa obișnuită, deși nu întotdeauna se
poate face diferența atunci când este dizolvată.Datorită ratei sale diferite de
dizolvare,sarea de mare poate modifica textura si aroma mancarurilor.
Conținutul de minerale, de asemenea, afectează gustul. Poate fi dificil să se
distingă sarea de mare, de la alte săruri, cum ar fi sarea roz din Himalaya ,
cea gri sau "sarea gemă".
-->