BORS DE ZARZAVAT


Ingrediente pentru BORS DE ZARZAVAT : 

2 cepe , 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 pastarnac, o telina mica, 2 rosii, 2 cartofi, 1 ardei gras, cateva foi de varza, 1 sfert de sfecla, 1 dovlecel , 100g fasole verde, 50g orez, sare, patrunjel verde, leustean verde, 100 ml ulei, 1 litru bors, 2 litri apa, 200g smantana.

Mod de preparare BORS DE ZARZAVAT :

Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul si radacina de patrunjel se rad, foile de varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt, dovlecelul si cartofii se taie cuburi mici, fasolea verde se taie in bucati, rosiile si ardeiul in felii.



 Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul, radacina de patrunjel, ceapa, varza si ardeiul se calesc in ulei , dupa care se pun la fiert in 2 litri de apa. Dupa ce da in clocot ,se adauga fasolea, mazarea, cartofii, dovleceii, orezul si rosiile. Se lasa la fiert pana se inmoaie zarzavatul. Se sareaza, se presara patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt, si apoi se adauga borsul. Se da in clocot  2-3 minute .Se serveste cu smantana.
Pofta buna !