Friptura de miel la cuptor


miel-la cuptor-horia-virlan-retete-de-paste-horia-virlan-friptura-de-miel

Reteta FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR
Ingrediente :

- 1.5-1.8 kg carne de miel ( pulpa din spate )
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- usturoi uscat pentru impanat ( 5-6 catei )
- 50 g unt
- ulei de masline
- foi dafin
- rozmarin
- 200 ml vin alb ( demisec )
- apa
- sare
- piper

Mod de preparare reteta FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR :
Carnea de miel se spala bine,se indeparteaza eventualele pielite si se sterge cu servetele absorbante.
Pulpa de miel se cresteaza si se impaneaza cu catei de usturoi .
Carnea  se unge cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se presara rozmarinul.
Daca aveti timp, e mult mai bine sa lasati carnea unsa și impanata  2-3 ore la frigider inainte de a o baga la cuptor, ca sa se marineze . 
Carnea marinata se pune in tava si se adauga ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Puteti folositi cantitati generoase de usturoi proaspat sau de verdeturi, deoarece  aromele puternice pun foarte bine in valoare carnea de miel.
In tava se adauga vinul indoit cu apa  si se baga la cuptor.


Cuptorul trebuie incalzit cu cel putin 10 minute inainte.Temperatura cuptorului pentru carnea de miel trebuie sa fie de 160°C ( temperatura medie)
Din cand în cand friptura se intoarce şi se stropeşte cu sosul din tava .
Friptura ar trebui sa fie gata in 40-50 min., dar timpul poate varia in functie de marimea bucatii de carne.
Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui cutit pana la mijlocul bucatii de carne si nu mai iese zeama.
Carnea de miel se serveste imediat, taiata felii cu salata verde.

Pofta buna !

Paste fericit !

-->

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...