Reteta de CREVETI IN SOS DE VIN CU USTUROI
Ingrediente :
- 15-20 creveti mari
intregi
- 50 gr. unt nesarat
- 2 linguri de
ulei de masline
- 2-3 catei
usturoi
- 1/2 cească vin
alb sec
- patrunjel
proaspat
- 1-2 linguri de
suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
reteta CREVETI IN SOS DE VIN CU USTUROI :
Crevetii se spala
si apoi se sterg foarte bine cu servetele de bucatarie. Se pastreaza intre
servetele pana vor fi folositi.
Usturoiul se
curata, se piseaza si se sareaza. Se amesteca pana se formeza o pasta (mujdei), iar la sfarsit se adauga
1/2 de cana cu apa.
Incalziti untul
și uleiul într-o tigaie la foc mare până
când spuma dispare. Reduceti focul la jumate si aranjati crevetii in tigaie
într-un singur strat si lasati-i la prajit, intorcandu-i din cand in cand până
când devin roz și ușor aurii,
aproximativ 4 minute in total.
Mujdeiul se
adauga peste creveti, se amesteca si apoi se aduga vinul, patrunjelul tocat
marunt si sucul de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba
pana cand mai scade sosul, amestecand
din cand in cand.
Se servesc
imediat.
Acesta reteta cu creveti este foarte usoara si delicioasa. Poate fi
servita ca aperitiv sau fel principal.
Se serveste cu
orez sau ca parte dintr-o salata.
Pofta buna !
-->