Retete culinare

Buna ziua ,
Daca esti talentata/talentat in ale bucatariei si ai retete propri sau pe care le-ai incercat ,posteaza aici si in cel mai scurt timp reteta ta va fi publicata impreuna cu numele tau .
Va multumim

2 comentarii:

  1. Curcan cu ardei in trei culori:

    Ingrediente pentru 4-6 portii:

    1. Asezati ardeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti-i cu ulei de masline si asezonati-i cu sare. Coaceti ardeii in cuptor la 220 °C pana se rumenesc bine iar coaja se va desface usor. Dupa ce sunt gata, puneti-i intr-un castron acoperit cu folie de plastic si lasati-i sa se mai raceasca pentru a-i putea decoji. Veti vedea ca isi vor lasa tot sucul – nu-l irositi, este delicios, il puteti turna peste carne.

    2. In timpul coacerii ardeilor va puteti ocupa de pregatirea celorlalte ingrediente. Curatati si taiati legumele, spalati si taiati in fasii subtiri pieptul de curcan.

    3. Intr-o cratita cu fund gros, incingeti uleiul si caliti ceapa si morcovul timp de 5 minute. Adaugati si bucatile de piept de curcan si rumeniti-le usor pe toate partile timp de 10 minute. Asezonati cu sare si piper, rozmarin si usturoiul zdrobit. Turnati vinul si zeama de portocale lasati sa fiarba pana ce scade din lichid.

    4. Decojiti ardeii copti, scoateti semintele si rupeti-i fasii. Adaugati-le in cratita alaturi de curcan si mai asezonati cu sare si piper daca mai este nevoie. Pastrati cateva fasii de ardei din fiecare culoare pentru decor si presarati deasupra cateva seminte de susan.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Imi permit sa postez si eu o reteta de bomboane de ciocolata,spectaculoase,pe care le fac de cand am achizitionat o forma din silicon pt.bomboane! Ingrediente : Pentru invelis 100 g ciocolata neagra Pentru umplutura 50 ml frisca lichida 50 g margarina 100 g ciocolata neagra sau cu lapte cateva picaturi de esenta rom afine din afinata Mod de preparare : Pentru invelis - Se topeste ciocolata. Ungeti,cu pensula, formele din silicon cu un strat de ciocolata , lasati sa se raceasca si apoi mai aplicati un strat de ciocolata. Pentru umplutura - topim ciocolata, adaugam frisca, margarina si esenta. Amestecam pana la omogenizare . Turnati crema in forme cu ajutorul unei lingurite si adaugati 2-3 afine la fiecare bomboana. Lasati sa se raceasca, apoi sigilati bomboanele cu un strat de ciocolata. Sunt delicioase si superbe ! Va multumesc ! la Retete culinare

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...