Reteta de
SALATA DE CARTOFI CU MORCOVI
Ingrediente
pentru salata :
- 4 cartofi mari
- 5-6 morcovi mici
- 1 ceapa
potrivita
- 1
legatura de ceapa verde
- 1 legatura
de patrunjel
Ingrediente
pentru dressing:
- 75 ml
ulei de masline
- zeama de la
o lamaie sau otet de mere
- 1 lingurita
de mustar
- sare
- piper
Mod de
preparare SALATA DE CARTOFI CU MORCOVI:
Se spala bine
cartofii si se fierb cu tot cu coaja, in apa cu putina sare. Cand sunt gata
fierti, se curata de coaja si se taie cuburi.
Morcovii se
curata si se pun intregi la fiert, dar nu impreuna cu cartofii. Daca doriti sa
fierbeti impreuna cartofii si morcovii, trebuie sa curatati mai intai cartofii.
Cartofii taiati se
pun intr-un castron mare, se amesteca cu ceapa taiata solzisori, cu ceapa verde
taiata marunt si patrunjelul tocat fin. Morcovii fierti se adauga intregi, daca
sunt mici, iar daca sunt mai mari pot fi taiati pe lungime in 2 sau mai multe
bucati.
In loc de
patrunjel se poate pune marar sau menta.
Pentru dressing
punem uleiul cu zeama de la lamaie si lingurita de mustar intr-un vas si amestecam foarte bine, pana se formeaza
un sos emulsionat in care punem sare si piper dupa gust.
Se toarna sosul
peste salata si se amesteca.
Salata poate fi
servita atat rece, cat si calda.
Pofta buna !
-->